Ζάεφ: Μόνο θετικά έχει κάνει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός για τη Β. Μακεδονία

 

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist και λίγο πριν γίνει επισήμως δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αφήνουν περιθώρια… παρερμηνείας της πραγματικής στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον βόρειο γείτονα της Ελλάδας και το νέο του όνομα, παρά τα όσα ακραία προηγήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στο euronews ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

Μάλιστα, αποκάλυψε όι η Ελλάδα προσέφερε χείρα βοηθείας στην Βόρεια Μακεδονία σε μία περίοδο που ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» για την προσέγγισή της με την ΕΕ. «Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here