Ζάεφ: Αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες στη Βουλή παρά τη μικρή συμμετοχή-Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Παρά το οργανωμένο μποϊκοτάζ αναμένω οτι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισε,έχει επιλέξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.Αυτό θα σηματοδοτήσει τις επόμενεις κινήσεις στη Βουλή».

Aυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζ. Ζάεφ, σηματοδοτώντας και τις επόμενες κινήσεις του. Είναι προφανές ότι η επιλογή του είναι να μην καταθέσει τα όπλα και να φέρει τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, καλώντας και το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης VMPRO, να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι αναμένει από τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να σεβαστούν τη βούληση του λαού στο δημοψήφισμα, «διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο εργαλείο, τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Τώρα η βούληση εκείνων που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική δραστηριότητα στο νομοθετικό σώμα», είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι τώρα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τελική ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Υπέρ του ΝΑΙ ψήφισε το 91,03% με καταμετρημένο το 20% των εκλογικών τμημάτων και υπέρ του ΟΧΙ το 6%.

Ωστόσο το VMRO έχει δηλώσει οτι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει δημοψήφισμα με συμμετοχή κάτω του 50% και ήδη μέλη του διαδηλώνουν και πανηγυρίζουν έξω από το κτήριο της Βουλής.

Η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 37% με την συντριπτική πλειοψηφία να ψηφίζει υπέρ του ΝΑΙ.

Εάν δν βρεθεί η απαραίτητη πλειοψηφία για την συνταγματική αναθεώρηση, δεν αποκλείεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here