Υψώθηκε στις ΗΠΑ η κουβανική σημαία μετά από 54 χρόνια

Το πρωί της Δευτέρα υψωμένη βρέθηκε ξανά η σημαία της Κούβας έξω από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ολοκληρώνοντας την ιστορική αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αβάνας και της Ουάσινγκτον ύστερα από δεκαετίες εχθρότητας.

Η σημαία της Κούβας, στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του γαλάζιου, προστέθηκε στις σημαίες των άλλων χωρών με τις οποίες οι ΗΠΑ διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, στον εξωτερικό χώρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από εδώ και πέρα η σημαία θα κυματίζει και στη διπλωματική αποστολή της Κούβας στην Ουάσινγκτον, η οποία αναβαθμίστηκε τη Δευτέρα σε πρεσβεία, για πρώτη φορά από το 1961.

Επίσημα, οι σχέσεις των δύο χωρών αποκαταστάθηκαν επίσημα μετά τα μεσάνυχτα, το πρώτο λεπτό της 20ής Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα ανέκτησε σήμερα το καθεστώς της πρεσβείας, ενώ μια επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται τη Δευτέρα να κάνει δεκτό τον κουβανό ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκες για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.

Ο Ροντρίγκες αναμένεται επίσης να προεδρεύσει σε τελετή στην κουβανική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση για την βούλησης να εξομαλύνουν τις σχέσεις του οι δύο χώρες πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2014.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here