Στις 3 το μεσημέρι αξιώθηκε το υπουργείο να απαντήσει για το παιδί Μαζιώτη-Ρούπα: «Δεν συνελήφθη, τέθηκε υπό προστασία»

Στις 3 σήμερα το μεσημέρι αξιώθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει τρόπον τινά  θέση για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το παιδί των Μαζιώτη-Ρούπα, ενώ από χτες το πρωί μάνα και πατέρας έχουν καταγγείλει ότι εκβιάζονται και ότι απειλούνται με εγκλεισμό του παιδιού τους σε ίδρυμα και έχουν επί τούτου κατέλθει σε απεργία πείνας και δίψας.

Ακολούθησαν δηλώσεις των συνηγόρων των Ρούπα και Μαζιώτη καθώς και δήλωση του Μανόλη Γλέζου που παρομοίασε το κράτος με Κρέοντα και Ερντογάν. Τέλος οι γονείς έκαναν μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου.

Μετά τη σημερινή  μηνυτήρια αναφορά των γονέων, το υπουργείο Δικαιοσύνης -όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ- δηλώνει πως όλα αυτά περί απαγωγής του 6χρονου παιδιού συνιστούν ψεύδη και ανεύθυνες πληροφορίες και ότι το ανήλικο τέκνο των καταδίκων «έχει τεθεί σε προστασία μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.»

  • «Ηδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η μηνυτήρια αναφορά της  Πόλας Ρούπα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στρέφεται κατά παντός  υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου. Αναφέρει ότι  οι Αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του στη μητέρα και την αδελφή της.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ειναι πάντως ελάχιστα  «κατευναστική» αφού δεν ξεκαθαρίζει αν όντως η μητέρα προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τον Επαναστατικό Αγώνα και άλλες οργανώσεις του χώρου  εκβιάστηκε με εγκλεισμό του παιδιού της σε ίδρυμα ούτε και αποσαφηνίζει αν η επιμέλεια του παιδιού  θα δοθεί (όπως είναι η πάγια πολιτική) σε εξ αίματος συγγενείς. Αφήνει να πλανάται ένα ερωτηματικό με τη φράση «αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα», τη στιγμή που συμφωνα με το νόμο όταν υπάρχουν εξ αίματος συγγενείς και μάλιστα στενοι, η επιμέλεια πάντα σε αυτούς ανατίθεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here