Υπουργείο: Η Αστυνομία δεν έκανε του κεφαλιού της στην υπόθεση Ριχάρδου

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου.

Ανεπίσημη δηλωση αναφέρει ότι για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν ότι η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το πράσινο φως των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσο οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

Το θέμα που έχει ανακύψει είναι ότι τώρα η ανακρίτρια επικαλείται βεβαιώσεις της Ανεξάρτητης Αρχης Δημοσίων Εσόδων βάσει των οποίων δεν υπάρχει θεμα λαθρεμποριας στο χρυσό παρά μόνον τελωνειακή παράβαση και κατά συνέπεια η δικογραφία με 66 κατηγορουμενους «ξεφουσκώνει» και οι 8 προφυλακισθέντες, πρέπει να αποφυλακισθουν. Η εισαγγελία όμως δεν συμφωνεί με την άρση της προφυλάκισης και επιμένει σε διαφορετική ερμηνεία του νόμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here