Υπουργείο Εσωτερικών: Δρομολογείται η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη»

 

Το κρίσιμο ζήτημα της αναγραφής των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη, όπως αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, στην Κάρτα του Πολίτη, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον γενικό διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του υπουργείου Θ.Οικονόμου, καθώς και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι το μέτρο θα διευκολύνει την καθημερινή επαφή του πολίτη με το κράτος, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του δημόσιου τομέα. Εκτός αυτού, θα σημάνει ένα θεαματικό βήμα προς την καταπολέμηση του μεγάλου προβλήματος της γραφειοκρατίας που ταλανίζει διαχρονικά το Ελληνικό Κράτος και που απορροφά το 6% του ΑΕΠ, συμπληρώνουν.

«Προσωπικά δεδομένα» και «φακέλωμα»
Από την άλλη πλευρά, η «κάρτα του πολίτη» δέχτηκε σφοδρή πολεμική στο open.gov καθώς και ρεκόρ αρνητικών σχολίων, όταν είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Οι παρεμβάσεις προέρχονταν κυρίως από πολίτες που πρότασσαν τον κίνδυνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και μιλούσαν για ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής κατά τη συνάντηση της Πέμπτης υπογράμμισε ότι άμεσα θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση του μέτρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here