Υπόθεση Noor 1: Τρίτο «όχι» σε αποφυλάκιση του ισοβίτη Γιαννουσάκη

Tο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, είπε για τρίτη φορά «όχι» στην αποφυλάκιση του ισοβίτη και εμπλεκόμενου στην υπόθεση με το ναρκόπλοιο Noor1, Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, παρά τους ισχυρισμούς του Ε. Γιαννουσάκη  ότι κινδυνεύει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, αν παραμείνει στη φυλακή.

Όπως είπε, εάν και η συνδρομή του στην υπόθεση των χρηματοδοτών του Noor1 ήταν καθοριστική, αφού μετά την κατάθεση του η ανακρίτρια του Πειραιά εξέδωσε εντάλματα σύλληψης τους, εντούτοις παραμένει κρατούμενος, ενώ έκανε λόγο για “παρακράτος”.

«Και έχω βοηθήσει και προτίθεμαι να βοηθήσω. Πέρυσι τον Ιανουάριο έδωσα κατάθεση. Για να λήξουν όλα αυτά με τους λογαριασμούς του κ. Μαρινάκη και την παραφιλολογία. Είναι η μοναδική μου κατάθεση. Ολα τα υπόλοιπα είναι προϊόν εκβιασμού του λιμενικού Χριστοφορίδη» είπε ο Γιαννουσάκης, υποστηρίζοντας ότι όταν έγινε γνωστό πως κατέγραφε τον λιμενικό, η πολιτεία σταμάτησε να τού παρέχει προστασία.

«Προσπαθούσε να μου αποσπάσει κατάθεση, γιατί εξυπηρετούσε κάποιους σκοπούς. Μου έλεγε, ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι Τούρκοι, και να δώσω κατάθεση σε βάρος του Μαρινάκη. Την ημέρα που τον κατέγραψα, τού είπα τελειώσαμε».

Από τότε, όπως είπε, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείτο, μόνος σε ένα κελί, στις φυλακές Χαλκίδας, σε θάλαμο μαζί με άλλους 21 κρατούμενους. Επίσης, ανέφερε, ότι παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με αυτοκτονικό ιδεασμό, του αρνήθηκαν τη μεταγωγή του από τις φυλακές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here