Υπόθεση Κασόγκι: Η Τουρκία ζητά την έκδοση δύο Σαουδάραβων

Το γραφείο του εισαγγελέα Κωνσταντινουπόλεως εξέδωσε σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι εντάλματα σύλληψης για δύο από τους στενότερους συνεργάτες του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ Ασίρι, και τον βασιλικό σύμβουλο Σαούν αλ Καχτανί. 

Ο Ασίρι ήταν ένας εκ των 11 εις βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Σαουδική Αραβία ενώ ο αλ Καχτανί θεωρείται ο ενορχηστρωτής της κτηνώδους δολοφονίας του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της εισαγγελίας Κωνσταντινουπόλεως υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι οι δύο σαουδάραβες αξιωματούχοι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που σχεδίασαν τη δολοφονία στους χώρους του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

«Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι την άποψη ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων κατά αυτών των ατόμων» επεσήμανε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο αν το Ριάντ εκδώσει όλους τους υπόπτους για τη δολοφονία Κασόγκι, τότε αυτό θα αποτελεί απάντηση στις διεθνείς ανησυχίες για τη Σαουδική Αραβία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here