Υπόθεση Φλώρου: Αναλαμβάνει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς-Ερευνα και για το κακούργημα της δωροδοκίας

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναλαμβάνει πλέον την έρευνα κατά του Αρη Φλώρου, η οποία είχε διαταχθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Χαλκίδας. 

Η εντολή δόθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα , ενώ η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών: «Ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας» 

Οι δικαστές του Συμβουλίου , που συνεδρίασε με διαδικασίες εξπρές, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό». 

Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική,  από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας τοιυ νοσοκομείου.

Ο κ.Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο  αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκατακρτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Το υπ΄αριθμόν 65/18 βούλευμα , εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα και η προσαγωγή του Αρη Φλώρου μετατράπησε σε σύλληψη απο την αστυνομία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here