Ύποπτος για δωροδοκίες ο Νετανιάχου

Σε δύο έρευνες για απάτη και δωροδοκία έχει εμπλακεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά δικαστικό έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο και επιβεβαιώνει η ισραηλινή αστυνομία.

Οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του «Μπίμπι», ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία, επανέρχονται στο προσκλήνιο την ημέρα που η σύζυγός του, η Σάρα, ανακρίθηκε από την αστυνομία σε άλλη υπόθεση που αφορούσε υποψίες για έξοδα στην πρωθυπουργική κατοικία.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι πρόκειται για προσπάθεια των ερευνητών να ρίξουν την κυβέρνησή του.

«Απορρίπτουμε εντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού. Η εκστρατεία αλλαγής της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά προορίζεται να αποτύχει, για έναν απλό λόγο: δεν θα υπάρξει τίποτα επειδή δεν υπήρχε τίποτα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται πολύμηνη μυστική έρευνα του γενικού εισαγγελέα Αβιχάι Μέντελμπλιτ, η οποία έχει βάλει στο μικροσκόπιο «δώρα» αξίας εκατοντάδων χιλιάδων σέκελ που φέρεται να έλαβε παράνομα ο Νετανιάχου από πλούσιους Ισραηλινούς και ξένους επιχειρηματίες, όπως και η συμφωνία για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία.

Στο μεταξύ ο πρώην επιτελάρχης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Άρι Χάροου, αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας με στόχο να τύχει επιείκειας και μικρότερης ποινής για τις κατηγορίες εναντίον του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here