Υποψήφιος του Μ-Λ ΚΚΕ ο 59χρονος που δολοφονήθηκε με 4 σφαίρες στο Γέρακα

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη στον Γέρακα Αττικής ερευνάται προς πάσα κατεύθυνση, αλλά έγινε γνωστό ότι εκτός από πατέρας ενός 23χρονου υπόδικου για φόνο σε υπόθεση ναρκωτικών, ο άνθρωπος αυτός είχε και άλλη μια ιδιότητα:

*ήταν υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά με το μλ ΚΚΕ και συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ (μ-λ) και ΜΛ ΚΚΕ.

Υπενθυμιζεται ότι ο 59χρονος είχε ψωνίσει απο σούπερ μάρκετ σε κεντρικό δρόμο του Γέρακα και ότι μόλις μπήκε μετά στο αυτοκινητό του, μέρα μεσημέρι,  όχι μόνον τον πυροβόλησαν 4 φορές μέσα στο ΙΧ του, αλλά οι δράστες μάζεψαν και τους κάλυκες για να μην ταυτοποιηθει το ‘οπλο τους.

Επειδή ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει ποτέ με κάποιο αδίκημα, διερευνήθηκε το συγγενικό του περιβάλλον και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο φόνος του να σχετίζεται με το γιο του. Συγκεκριμένα ο γιος του πέρσι είχε σκοτώσει έναν 20χρονο φοιτητή στην Πεντέλη και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αιτία του φόνου ήταν η διανομή ναρκωτικών σε συγκεκριμένες περιοχές. Διερευνάται  μήπως πρόκειται για φόνο εκβιασης προς το γιο ή αντεκδίκηση ή αν είχε ως κίνητρο απεναντίας κάποιες προσωπικες διαφορές του θύματος

Η πολιτική του πορεία

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΜΛ ΚΚΕ για το θύμα του φόνου αναγράφονται τα εξής:

«Χάσαμε έναν πολύτιμο και αγαπημένο σύντροφο

Με απέραντη θλίψη και οδύνη, η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει τον τραγικό θάνατο του συντρόφου μας Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιούλη 2017.

Ο σύντροφος Μανούσος Ριτζάκης γεννήθηκε το 1958, στα Χανιά. Σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε στην Αθήνα όπου δούλευε σε οικοδομές σπουδάζοντας παράλληλα σε νυχτερινό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

Στα δέκα τέσσερά του χρόνια, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, συνδέθηκε με το κομμουνιστικό, μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα. Στον πρώτο πυρήνα του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ το 1974, μέλος της ΠΜΣΠ λίγο αργότερα, των εργατικών παρατάξεων της ΠΕΣΠ και της ΕΡΓΑΠ.

Μέλος του Μ-ΛΚΚΕ, από το 1976, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης, της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του κόμματός μας, του Μ-ΛΚΚΕ.

Εκτός από την συνδικαλιστική του δράση στο σωματείο των οικοδόμων της Αθήνας και αργότερα στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, ήταν υποψήφιος των εκλογικών συνδυασμών του Μ-Λ ΚΚΕ από το 1989 και μετά.

Στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2012 και το 2015, ήταν υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια του νομού Χανίων, με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ.

Βοήθησε επίσης, με τη συμμετοχή και την προσφορά του, στην παρουσία και τη δράση της ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία), ιδίως στα Βόρεια της Αθήνας.

Ο σύντροφός μας Μανούσος, που έφυγε με τον πιο βίαιο, βάναυσο και άδικο τρόπο, ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής που σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την αλήθεια, το δίκιο, την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για τα μεγάλα ιδανικά του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό ακριβώς κάνει το χαμό του διπλά τραγικό και οδυνηρό.

Το σύντροφο Μανούσο θα τον θυμόμαστε πάντα . Θα θυμόμαστε τη σεμνή, ευγενική φυσιογνωμία του, το όμορφο χαμόγελό του. Ευπροσήγορος, τίμιος και ειλικρινής, μαχητικός αγωνιστής, ήταν αγαπητός σε συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, γείτονες.
Θα είναι παρών στην υπόσχεση που του δίνουμε για τη συνέχιση του αγώνα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε αδιάκοπα επί 43 χρόνια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Δήμητρα, στα παιδιά του, Ιωσήφ και Ηλία, στα αδέλφια του και όλους τους συγγενείς του.

Σύντροφε Μανούσο, θα είσαι πάντα μαζί μας. Καλό σου ταξίδι»

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here