Υποψήφιος της ΝΔ καταγγέλλει τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι έγραφε χιλιάδες μέλη μέσω των υπολογιστών του δημαρχείου

Ο μέχρι πριν λίγες μέρες υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Γλυφάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τζούβελης καταγγέλλει τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για προσπάθεια χειραγώγησης της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της ΝΔ της 13ης Μαϊου.

Αναλυτικά, όπως γράφει το vimaonline.gr:

Με επιστολή του προς τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες της Γλυφάδας ο μέχρι πριν λίγες μέρες υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τζούβελης καταγγέλει ευθέως τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για προσπάθεια χειραγώγησης της εκλογικής διαδικασίας της 13ης Μαϊου.

Ποιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τζούβελης καταγγέλει πως, από την πλευρά του Δημάρχου και μέσω των υπολογιστών  του Δημαρχείου έγιναν χιλιάδες εγγραφές μελών, ανθρώπων που επισκέπτονταν το Δημαρχείο και υπαλλήλων που Δήμου που τους «ζητήθηκε» να εγγραφούν.

Επίσης καταγγέλει πως δεν έλαβε καμία απάντηση στην πρόταση που έκανε να παραιτηθούν τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παπάζογλου λόγω της πόλωσης που είχε δημιουργηθεί και στη θέση τους να θέσει υποψηφιότητα άλλο μέλος.

Αντίθετα ενημερώθηκε ότι «παύονται» οι δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με απόφαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ενέργειες του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και του βουλευτή της Β’ Αθήνας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Γεγονός είναι πως όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Γλυφάδα δεν έχουν προηγούμενο ούτε έχουν γίνει γνωστά τέτοιου είδους «παρατράγουδα» σε άλλους δήμους. Οι ευθύνες που φέρουν όλοι όσοι έχουν αναμειχθεί ώστε μία εσωτερική κομματική, δημοκρατική διαδικασία να καταλήξει σε διελκυστίνδα για την επικράτηση των «ημετέρων» είναι κάτι που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο απογοήτευση δημιουργεί σ’ όσους χωρίς να είναι «φανατικοί οπαδοί» είδαν τη Ν.Δ. ως τη μόνη διέξοδο για τα πολιτικά αδιέξοδα της χώρας, και έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μελών.

Η πολιτική ευθύνη όλων όσων «βοήθησαν» ώστε να εξελιχθούν τα πράγματα στην Τοπική της Γλυφάδας κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι τεράστια.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιάννη Τζούβελη

Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Όπως καλά γνωρίζετε, στις 4 Απριλίου 2016 αναλάβαμε τις τύχες της τοπικής οργάνωσης Γλυφάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα από μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τα χρονικά της τοπικής μας, με την συμμετοχή 2000 Γλυφαδιωτών, ξεκινήσαμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κομματικής οργάνωσης στην πόλη μας. Οφείλω να επισημάνω ότι τόσο εγώ όσο και ο Νίκος Παπάζογλου, που συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος, δώσαμε έναν έντιμο αγώνα.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν, θεωρώ ότι πετύχαμε πολλά ως διοίκηση της τοπικής. Δημιουργήσαμε ένα πανέμορφο και λειτουργικό χώρο για να στεγάσουμε την τοπική μας, τον οποίο μάλιστα τον εγκαινιάσαμε παρουσία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και χιλιάδων συμπολιτών μας. Πραγματοποιήσαμε πολλές μαζικότατες εκδηλώσεις, με επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα. Ανταποκριθήκαμε σε κάθε κάλεσμα της κεντρικής οργάνωσης και εκπροσωπήσαμε επάξια την πόλη μας. Σε όλη αυτή την πορεία, σταθήκατε δίπλα μας και οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για αυτό.

Με την προκήρυξη νέων εσωκομματικών εκλογών για τις 13 Μαΐου 2018, αποφάσισα να θέσω ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία της τοπικής μας. Μαζί μου, φυσικά, και όλοι οι στενοί μου συνεργάτες, με την προσθήκη ορισμένων ακόμα καταξιωμένων συμπολιτών μας. Επιθυμούσαμε να συνεχίσουμε, όχι από ματαιοδοξία, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι έχουμε ακόμα να προσφέρουμε πολλά.

Την ίδια πρόθεση εξεδήλωσε και ο Νίκος Παπάζογλου, γεγονός απόλυτα λογικό και στην δημοκρατία απαραίτητο. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, οι δύο συνδυασμοί να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για να εγγράφονται ηλεκτρονικά μέλη στην Νέα Δημοκρατία. Ξαφνικά, ενημερωθήκαμε ότι γίνονται από την πλευρά του Δημάρχου και από τους υπολογιστές του Δημαρχείου!!!! Χιλιάδες εγγραφές μελών. Οι εγγραφόμενοι, προφανώς, ήταν άνθρωποι που επισκέπτονταν το Δημαρχείο και το γραφείο Δημάρχου, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου που τους «ζητήθηκε» να εγγραφούν.

Η ανωτέρω διαδικασία αποτελούσε, προφανώς, κατάφορη αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα συμμετείχε στις εκλογές. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτοί οι πολίτες που εγγραφόταν τηλεφωνικά από το Δημαρχείο, αποτελούν ψηφοφόρους που ασπαζόταν τις αρχές της παράταξης ή απλά το έκαναν για να μην δυσαρεστήσουν τον Δήμαρχο της πόλης μας. Εμείς, ως οφείλαμε, καταγγείλαμε στην κεντρική εφορευτική επιτροπή το ανωτέρω γεγονός και ζητήσαμε να μην ληφθούν υπόψη όσες εγγραφές πραγματοποιήθηκαν από το Δημαρχείο.

Οφείλω να διευκρινίσω ότι για να αποφευχθεί η πόλωση που είχε δημιουργηθεί, πρότεινα μέσω του ιστορικού στελέχους της παράταξης στην Γλυφάδα Γιώργου Αγγελόπουλου, να αποσυρθούμε και εγώ και ο Νίκος Παπάζογλου από την διεκδίκηση της προεδρίας της τοπικής και να αναλάβει ο άξιος συμπολίτης μας και στέλεχος της παράταξης, δικηγόρος Γιώργος Ανδρέου. Δυστυχώς στην πρόταση αυτή δεν έλαβα ποτέ απάντηση από τον Δήμαρχο και τον κ. Παπάζογλου.

Την Δευτέρα 7 Μαΐου, ενημερώθηκα από την ΚΕΦΕ ότι αποφασίστηκε να μην συμμετέχει κανένας δημοτικός σύμβουλος ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία την Κυριακής. Η απόφαση αυτή ήταν προφανώς αντίθετη με τα αναφερόμενα στην εκλογική εγκύκλιο του κόμματος, που μας επέτρεπε ρητά να συμμετέχουμε. Όπως ενημερωθήκαμε στη συνέχεια από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, η απόφαση αυτή ελήφθη από το κόμμα, κατόπιν «ενεργειών» του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του τοπικού Βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Μετά τα προαναφερθέντα γεγονότα, λάβαμε την απόφαση, εγώ να παραιτηθώ από υποψήφιος πρόεδρος και οι συνεργάτες μου από υποψήφιοι για τις θέσεις των συμβούλων στο Δ.Σ. της τοπικής, στις επερχόμενες εκλογές και να μην συμμετέχουμε στην διαδικασία της Κυριακής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας αυτή και εγράφησαν μέλη στην παράταξη για να μας στηρίξουν. Την αγάπη τους αυτή δεν θα την προδώσουμε ποτέ. Συνεχίζουμε τους κοινούς μας αγώνες.

Να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε ξανά στην πρώτη γραμμή. Για την Νέα Δημοκρατία μας, για την Γλυφάδα που είναι το «σπίτι» μας.

Συνεχίζουμε μαζί.

Ιωάννης Τζούβελης

Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης Γλυφάδας Νέας Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here