Τηλεφωνικές υποκλοπές: Εδώλιο για πρώην Αμερικανό πράκτορα, δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ και Μ.Καρχιμάκη ζητεί εισαγγελέας

ΦΩΤΟ: EYROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην Αμερικανού πράκτορα William Bazil για απόπειρα κατασκοπείας ζητεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαίτση για την ζοφερή υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004-2005. Πρόκειται για το «σχέδιο Πυθία» που αφορά τις καταγγελίες για επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής προσέγγισης της κυβέρνησής του με την Ρωσία. Η δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά αγνώστων δραστών.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, την παραπομπή σε δίκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ΄εξακολούθηση δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμα μέσα. Ο ίδιος στην απολογία του είχε αρνηθεί την κατηγορία.

Στο πολυσέλιδο πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου ,όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων διαπιστώθηκε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy.

Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here