ΥΠΟΙΚ: Σχέδια για νέα έξοδο στις αγορές μετά τα stress tests των ελληνικών τραπεζών-Απέσυρε το ΔΝΤ απαίτηση για «μαξιλάρι-ανακεφαλαιοποίησης» 10 δις από το δάνειο των 86 δις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εν μέσω των συζητήσεων των δανειστών για το τρόπο εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και την ελάφρυνση χρέους, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών τα οποία αναμένεται να είναι επιτυχή, καθώς καμία  καμία τράπεζα δεν αναμένεται να χρειαστεί νέα κεφαλαιοποίηση.

Οι προσδοκίες αυτές ενισχύθηκαν καθώς έγινε γνωστό ότι το ΔΝΤ απέσυρε την μέχρι πρόσφατα απαίτησή του για την διακράτηση 10 δισ. ευρώ από το υπόλοιπο του δανείου των 86 δισ. για να βρίσκονται στην διάθεση μιας πιθανής νέας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Η θετική για την Ελλάδα εξέλιξη ενισχύει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά και το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα (του 2017), το οποίο αποτρέπει άλλες απαιτήσεις του ΔΝΤ για επίσπευση περικοπών σε αφορολόγητο.

Οσον αφορά την νέα έξοδο στις αγορές, αναζητάται ο τρόπος, ώστε να παρακαμφθεί το υψηλό ακόμη επιτόκιο του 4% + που ζητείται στις διεθνείς αγορές. Η νέα έκδοση θα ενισχύσει το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει ήδη η κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here