ΥΠΟΙΚ: Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με εμπειρογνώμονες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Κ.ΜΠΑΛΤΑΣ)

Άτυπη απάντηση-διάψευση σε δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να αναζητά ξένους ειδικούς εμπειρογνώμονες για να συγγράψει το νέο μνημόνιο, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.  

Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, η συνεργασία με ειδικούς εμπειρογνώμονες  θεωρείται αναγκαία λόγω των πολύπλοκων θεμάτων που ανακύπτουν στην διαπραγμάτευση όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τη δημιουργία του ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Το υπουργείο διαψεύδει επίσης ότι οι θεσμοί αλωνίζουν τα υπουργεία.

Η πλήρης άτυπη-ενημέρωση έχει ως εξής:

«Κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα δημοσίευμα εφημερίδας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα  όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

Είναι απολύτως αναληθές ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία». Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here