ΥΠΟΙΚ: Διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων το δημοσίευμα της WSJ

Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal έρχεται να προκαλέσει νέα σύγχυση στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους και να θέσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για μια ακόμη φορά, στο στόχαστρο  αιτιάσεων.  
Σύμφωνα με τη διεθνή οικονομική εφημερίδα, έγγραφο που περιέχει σχέδια μεταρρυθμίσεων και εκτιμήσεις ανάπτυξης, το οποίο διακίνησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ορισμένους από τους ομολόγους του της Ευρωζώνης «μπέρδεψε του αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της».
Αξιωματούχοι που επικαλείται η WSJ, σημειώνουν ότι το έγγραφο διαφέρει από αυτά που συζητούνται στις Βρυξέλλες και καταλήγουν ότι «ο κ. Βαρουφάκης εξακολουθεί να περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις».

«Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό «σύστημα» διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

«Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της WSJ το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει:

»Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε  και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.

»Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.

»Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group.

»Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό «σύστημα» διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων.

»Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του.

»Η διαφορά στις προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τα στοιχεία στα οποία εμμένουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες αφορά στο ύψους του ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ που, αξίζει να σημειωθεί, οφείλεται στην ασφυξία που εκείνοι δημιουργούν. Εν πάση περιπτώσει οι όποιες διαφορές εμπίπτουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Τέλος, ας θυμηθούμε πόσο έξω έχουν πέσει οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά όλες τους τις προβλέψεις…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here