Υπογράφτηκε το προσύμφωνο ΔΕΠΑ- Energean για τον αγωγό EastMed

Το προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas υπεγράφη νωρίς το μεσημέρι λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την υποστήριξη του αγωγού EastMed.

«Ο αγωγός μπορεί να είναι όνειρο για ορισμένους και εφιάλτης για κάποιους άλλους, σήμερα όμως τίθενται οι βάσεις για την υλοποίησή του» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τελετή υπογραφής του προσυμφώνου που αφορά την προμήθεια 2 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας τόνισε από την πλευρά του ότι το έργο δημιουργεί μια διέξοδο για το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού και τον ανταγωνισμό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει επιτυχία και στις γεωτρήσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα μόνο.

Στη σημασία της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ αναφέρθηκαν λίγο νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες χαρακτήρισαν σημαντική τη σημερινή μέρα όπου «Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here