Υπό όρους η μετακίνηση ηλικιωμένων σε χωριά και εξοχικά

Υπό συγκεκριμένους όρους, χωρίς να διακινδυνεύσει η υγεία τους και προκειμένου να έχουν ψυχολογική διέξοδο, θα μπορούν οι ηλικιωμένοι να μεταβαίνουν στα εξοχικά και τα χωριά τους – δεν θα ισχύει το ίδιο για τα νησιά- από τις 18 Μαΐου, όταν θα δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης και εκτός νομού κατοικίας στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων.

«Δεν πάνε στο χωριό για να κολλήσουν τον ιό, αλλά για να μην κολλήσουν τον ιό» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας σε ερώτηση του «Ελεύθερου Τύπου» για το σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων στην επαρχία τόσο όσον αφορά σε ηλικιωμένους όσο και σε επισκέπτες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η δυνατότητα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μεταβούν στα εξοχικά τους μετά τις 18 Μαΐου θα δοθεί με ξεκάθαρους κανόνες και συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που θα έχουν κατοχυρωθεί εκείνη την περίοδο για κάθε περιοχή. «Και μιλάμε πάντα για χωριά και όχι για νησιά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here