Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό το Παρίσι για τα «κίτρινα γιλέκα»-278 προληπτικές συλλήψεις

 

Αστυνομοκρατούμενη πόλη είναι το Πατίσι, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί, εκατοντάδες οχήματα της αστυνομίας και αύρες έχουν αποκλείσει το κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας σε μια προσπάθια να αποτρέψουν τη νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων».

Μεταφέρουμε την ανάρτηση της Μαρίας Δεναξά στο facebook για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί:

Γεμίζει η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων. Ο κοσμος κατευθύνεται στο μπλόκο των αστυνομικών στο ύψος του Προεδρικού Μεγάρου τεταμένη η ατμόσφαιρα. Σε ετοιμότητα οι πάνοπλοι αστυνομικοι

Την περασμένη εβδομάδα την ίδια ώρα οι αρχές είχαν συλλάβει 6 άτομα. Σήμερα 317. Αυξάνεται ο αριθμός των Κίτρινων Γιλεκων στη Λεωφόρο των Ηλυσίων

Απο το ξημέρωμα γίνεται έλεγχος σε ολα τα αυτοκίνητα που μπαίνουν στο Παρισι, περισσότερα απο 100 drones πετούν σημερα πάνω απο τη γαλλικη πρωτεύουσα, σε ετοιμότητα τα κρατητήρια και σε περιφερειακες πόλεις, τα τεθωρακισμένα που βγηκαν στους δρόμους εχουν τη δυνατότητα να «τυφλώνουν». Τεθωρακισμένα κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσιων και στην περιοχή της Βαστίλλης.

Εχουν κλείσει όλους τους σταθμούς του μέτρο οπου θα μπορούσε να κατέβει ο κοσμος για να πάει να διαδηλώσει και φυσικα δεν εκτελείται κανενα δρομολόγιο των λεωφορείων μεσα στο κέντρο του Παρισιού. Όπως έγραψα και στο twitter, αντιλαμβάνονται την απερίγραπτη απελπισία και οργή του κοσμου και απαντούν με καταστολή και προληπτικές συλλήψεις απέναντι στις κινητοποιήσεις.

278 προληπτικές συλλήψεις αυτή την ώρα. 32 άτομα τελούν υπο κράτηση. Περισσότερες οι αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στην Αψίδα του Θριάμβου αλλά ακόμα είναι νωρίς.

Υπάρχουν αναφορές πως οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες απο εθελοντές διασώστες στη λεωφόρο των Ηλυσίων.

Άγνωστοι πριν απο τρεις εβδομάδες, οι αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι τύπου των «μετριοπαθών» Κίτρινων Γιλέκων, συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό, «αγαπήθηκαν» απο τα ΜΜΕ και εχουν ηδη στη διάθεση τους προσωπικό για να τους κρατάει την ομπρέλα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here