ΥΠΟΙΚ: Τα ιδιαίτερα μαθήματα Τσακαλώτου σε Μητσοτάκη δεν αρκούν-Χρειάζεται φροντιστήριο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα αντίμετρα, πρωτογενή πλεονάσματα και την αξιοποίησή τους. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας, επέμεινε και σήμερα στην αυθαιρεσία του αρχηγού του, μιλώντας για πρωτογενή πλεονάσμστα 5.5% που θα απαιτηθούν για να εφαρμοσθούν τα αντίμετρα, προκειμένου να δικαιολογήσει την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα ψηφίσει.

Την δήλωση του αυτή σχολίασαν κύκλοι της κυβέρνησης, λέγοντας με νόημα:

Από ότι φαίνεται τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρθηκε να κάνει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν. Και ο κ. Κικίλιας ισχυρίζεται πως χρειάζεται πλεόνασμα 5,5% για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, την ίδια ακριβώς ώρα που ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Κόνσολας, κάνει λόγο για 4,5%.

Χρειάζεται να ανοίξουμε ολόκληρο φροντιστήριο για τη ΝΔ και όχι μόνο για μαθήματα οικονομικών αλλά και για αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Μέχρι τότε, επαναλαμβάνουμε: Τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Στόχος, ο οποίος δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επιτευχθεί, καθώς ήδη καταγράφηκε πλεόνασμα 4,2% για το 2016.

Σε τι επιμένουν Κικίλιας-ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασ. Κικίλιας, επανέλαβε την χθεσινή αυθαιρεσία και ανακρίβεια του αρχηγού του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να στηρίξει την θέση του, κατά της ψήφισης των αντιμέτρων.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας:

Τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων. 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν για τα αντίμετρά τους, είναι ένας άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα, αφού θα ήταν σα να συμφωνούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας. Επομένως, η συμφωνία ισοπεδώνει τα χαμηλά εισοδήματα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Εξυπηρετούμε τους ισχυρούς – Ξεζουμίζουμε τους αδύναμους – Διαλύουμε τη μεσαία τάξη.

Και συνεχίζει ο κ Κικίλιας, παρουσιάζοντας την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για διανομή από φέτος του 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος:

Αν ήθελαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς και οριζόντια τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να υιοθετήσουν – τώρα και όχι το 2019 – την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος.

Συγκεκριμένα:

Μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% από φέτος.

Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Σύνολο: 865.000.000 ευρώ, ήτοι το 0,5% του Α.Ε.Π. του 2017.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές.

Άλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here