ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Σε απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής Ραμί Χαμντάλα, και της αυτοκινητοπομπής του, στη Λωρίδα της Γάζας, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει, ακόμη, ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και την αλληλεγγύη της χώρας μας στο φίλο παλαιστινιακό λαό.

«Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ενδο-παλαιστινιακής συμφιλίωσης και την επιστροφή των νόμιμων παλαιστινιακών θεσμών στη Λωρίδα της Γάζας», καταλήγει το υπουργείο εξωτερικών.

Την Χαμάς δείχνει ο Αμπάς-7 τραυματίες

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας όταν σημειώθηκε έκρηξη κατά το πέρασμα μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Ράμι Χαμντάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Χαμντάλα, όπως και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ, που επίσης βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή, είναι σώοι, επεσήμανε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη, η προέλευση της οποίας δεν έχει καθοριστεί, σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή εισερχόταν στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία ο Χαμντάλα πραγματοποιεί σπάνια επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε «μια δειλή επίθεση» και πρόσθεσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για αυτή τη Χαμάς, όπως μετέδωσαν τα επίσημα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here