ΥΠΕΞ για Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν την αλήθεια την Παρασκευή-Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί δεν είναι ήδη ενήμεροι

Aμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι δόθηκε κάποια «απάντηση» από την πλευρά της Τουρκίας σχετικά με όσα συμβαίνουν στην περιοχή πλεύσης του Oruc Reis.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ερώτημα είναι γιατί οι ευρωπαίοι δεν είναι ήδη ενημερωμενοι για τα συμβάντα στην περιοχή και χρειάζεται να ενημερωθούν από την ελληνική πλευρά την Παρασκευή, στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ. Είναι δυνατόν να μην τους έχουμε γνωστοποιησει ακόμη τι έχει συμβεί; Τότε πως θα απαιτήσουμε έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να συντηρήσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τις νέες δηλώσεις του, το απόγευμα της Πέμπτης, για τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς απευθυνόμενος στην Αθήνα και τους συμμάχους της είπε ότι όποιος επιτεθεί στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα το πληρώσει ακριβά.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», ανέφερε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here