ΥΠΕΞ: Ζητήσαμε πλήρη κινητοποίηση για τον αγνοούμενο πρέσβη

Την πλήρη κινητοποίηση των βραζιλιάνικων αρχών για τον εντοπισμό του πρέσβη μας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, που αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες,  ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει οτι το υπουργείο ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από τους συγγενείς του πρέσβη χθες.

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι μάλλον δεν πρόκειται για απαγωγή με στόχο τα λύτρα, καθότι σε αυτή την περίπτωση τα λύτρα θα είχαν ήδη ζητηθεί.

Ο έλληνας πρέσβης είχε πάρει ολιγοήμερα άδεια και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου οπότε βρισκόταν οικογενειακώς  για τα Χριστούγεννα στο Ρίο (είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη)

Ο πρέσβης με τη σύζυγό του σε πρόσφατη φωτογραφία

Η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον κ. Αμοιρίδη ήταν πριν από τρεις ημέρες (τη Δευτέρα) σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015

Εχει γεννηθεί στη Βέροια Ημαθίας και έχει σπουδάσει στη Νομική Θεσσαλονίκης , στη συνέχεια δε ειδικεύτηκε στον Ευρωπαϊκό Νόμο στη Σορβόνη.

Πρωτοδιορίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το 1985, στο τμήμα διεθνών σχέσεων του υπουργείου Μακεδονιας Θράκης και το 1988 διορίστηκε στην πρεσβεία μας στο Βελιγράδι. Το 1993 μετατέθηκε στις Βρυξέλλες και το 2001 ανέλαβε προξενος της Ελλάδας τη Βραζιλία. Το 2004 ανέλαβε πρόξενος στην Ολλανδία, το 2010 ανέλαβε διπλωματικός σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το 2012 διορίστηκε πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λιβύη και το 2016 πρεσβευτής στη Βραζιλια

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
«Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο όποιος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δεύτερα 26 Δεκεμβρίου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

»Κατόπιν άμεσων ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμόδιων άρχων της Βραζιλίας οι όποιες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

»Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here