ΥΠΕΣ: Μαθήματα διαστρέβλωσης από την «Ελευθερία του Τύπου»

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθερίας του Τύπου για  δήθεν «κόλπα» του ΣΥΡΙΖΑ για τη «δημιουργία κομματικού στρατού», καταγγέλλοντας δημοσιογραφία για εξυπηρέτηση συγκεκριμε΄νων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οπως αναδφέρει η εφημερίδα ανακάλυψε το στρατό,  στην ικανοποίηση, από τον Π. Σκουρλέτη, των αιτημάτων των ίδιων των Δήμων της χώρας για την πρόσληψη απαραίτητου εποχικού προσωπικού. 

«Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» κατόρθωσε σήμερα να εξασφαλίσει για τις δημοσιογραφικές σχολές ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς αποφυγή, αναφορικά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δίνοντας επιπρόσθετα μαθήματα στην παρερμηνεία, τη διαστρέβλωση και στην ανυπαρξία αναστολών όταν η πολιτική σκοπιμότητα ποδοπατά την αλήθεια»,σχολιάζει το υπουργείο Εσωτερικών τονίζοντας ότι «με τη χρήση αυτών των «εργαλείων», η εφημερίδα ανακάλυψε δήθεν «κόλπα» του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κομματικού στρατού, στην ικανοποίηση, από τον Υπουργό Εσωτερικών, των αιτημάτων των ίδιων των Δήμων της χώρας για την πρόσληψη απαραίτητου εποχικού προσωπικού». «Στη βάση αυτής της λογικής προσέγγισης της πραγματικότητας και της δημοσιογραφίας, το επόμενο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μπορεί να μας πληροφορεί ότι και οι Δήμαρχοι της χώρας είναι κρυφοί υποστηρικτές της κυβέρνησης που εργάζονται με σκοπό την ενδυνάμωση του «κομματικού στρατού» της», σημειώνει σκωπτικά το υπουργείο.

Επί της ουσίας, όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου:

  • Η έγκριση σύναψης 1.339 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – διάρκειας έως 8 μηνών –  σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού της χώρας, ικανοποιεί αιτήματα των ίδιων των Δήμων και όχι την αυθαίρετη επιθυμία οποιουδήποτε υπουργού.
  • «Ανταποδοτικού χαρακτήρα» υπηρεσία σημαίνει ότι οι δήμοι εισπράττουν από τους δημότες το αντίτιμο για την παροχή της. Υπό αυτή την έννοια, όχι μόνο δεν προκύπτει επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες και οι συμβασιούχοι τους είναι άκρως απαραίτητοι.
  • Οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις διενεργούνται από τους Δήμους με διαδικασίες  μέσω ΑΣΕΠ (Ν.2190/1994).
  • Οι ειδικότητες των εν λόγω εργαζομένων καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών, εργάτες γενικών καθηκόντων, καθαριότητας και κοιμητηρίων, οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, φύλακες. Γι’ αυτό και ο συσχετισμός τους με το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας 8μηνης διάρκειας, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν, παραπέμπει  αποκλειστικά στη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, δια της μεθόδου «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

Όπως προσθέτει το ΥΠΕΣ: «Είναι φανερό ότι η εφημερίδα δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις «λεπτομέρειες», παρότι πολλές από αυτές υπάρχουν ακόμη και στα δικά της κείμενα για το θέμα, στις εσωτερικές σελίδες της.

Δεν πρόκειται για αντίφαση. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μίγμα στείρας αντιπολίτευσης, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, εντεταλμένης δημοσιογραφίας που δεν έχει σχέση με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Είναι λυπηρό που μια νέα εφημερίδα ακολουθεί αυτό τον δρόμο και μάλιστα από τόσο νωρίς. Απέναντι στη δημοκρατική πτυχή του ελέγχου της κρατικής εξουσίας διαμέσου της ελευθεροτυπίας και της διακίνησης των ιδεών, βλέπουμε να ορθώνεται η καθημερινή κατάντια της παραγωγής και αναπαραγωγής ψεμάτων, ανακριβειών και διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας, προκειμένου να μεταβιβαστεί η εξουσία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here