Υπερκαλύφθηκε κατά 2,7 φορές το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ενεργειακή

 

Το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Τερνα, το απόγευμα της Τετάρτης και τα ποσά που προσφέρθηκαν ανήλθαν στα 154,4 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που ζητούσε η εισηγμένη για τις 60.000 ομολογίες ήταν 60 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση των συντονιστών της έκδοσης, η τελική απόδοση των ομολόγων ορίστηκε σε 3,85%, το επιτόκιο στο 3,85% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ έκαστη, ήτοι στο 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: 42.000 ομολογίες (το 70% του συνόλου) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 18.000 ομολογίες (το 30%) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.

Το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο της Tέρνα Ενεργειακή έχει ως στόχο να συγκεντρώσει ποσό έως και 60 εκατ. ευρώ για τη δρομολόγηση επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας στις ΑΠΕ. Ελλάδα και ΗΠΑ αλλά και η διαχείριση απορριμμάτων είναι στα δρομολογημένα σχέδια της εταιρίας, που αναμένεται να υλοποιηθούν στην επόμενη τριετία, με διάθεση κεφαλαίων της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, η εισηγμένη θα προχωρήσει στην υλοποίηση αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW.

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος που προωθεί η εταιρεία αφορά και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τομέα στον οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ακολουθήσει η ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here