Υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια Βενιζέλος-Μπακογιάννη

 

Υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκαν ο Ευ. Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, διαφοροποιούμενοι έτσι από την επίσημα θέση των κομμάτων τους. 

Κατά την διάρκεια συζήτησης στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τάσσεται παγίως υπέρ της (θετικής και για το επίμαχο ζήτημα) νομολογίας του Ευρωπαικού  Δικαστηρίου.

«Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, συζητώντας στο Περιστύλιο για το αν θα ψηφίσει και τη σχετική διάταξη, ακούστηκε να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση».

Την άποψη του κ. Βενιζέλου δήλωσε ότι συμμερίζεται και η κ.Μπακογιάννη. «Συμμερίζομαι την άποψη Βενιζέλου υπέρ της αναδοχής. Όλοι έχουμε υποχρέωση να λέμε τι πραγματικά συμβαίνει και να εξηγήσουμε στην κοινωνία την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στην Επιτροπή η μεν ΝΔ δήλωσε ότι διαφωνεί και καταψηφίζει την διάταξη, ενώ η ΔΗΣΥ είχε χθες καταγράψει απλώς τη γενική «επιφύλαξή» της στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here