ΥΠΑΠΕΝ: Συμβατή η παραχώρηση 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Απόλυτα συμβατή με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τη δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη για παραχώρηση 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό για τις ανάγκες διαχειρίσεις των απορριμμάτων των όμορων δήμων.

Ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής και είναι απόλυτα σύμφωνη με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάστηκε χθες.

Παρόλο που το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, «εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση της κας. Βαλαβάνη και διερωτήθηκε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα στρέμματα του αεροδρομίου δεδομένου ότι η έκταση εντάσσεται στο υπό παραχώρηση ακίνητο, στο οποίο, βάσει του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ βασικός πλειοδότης έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία Lamda Development.

Οι δήμαρχοι των όμορων περιοχών του Ελληνικού εμφανίζονται θετικοί κατ’ αρχήν, αλλά διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here