Υπ. Υγείας-Περιφέρεια αναβαθμίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής με υπερσύγχρονα μηχανήματα αξίας 40.6 εκ. ευρώ

Σε μια σημαντική πράξη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, προχώρησαν η περιφέρειας Αττικής και το Υπουργείο Υγείας. με χρηματοδότηση της περιφέρειας ύψους 40.6 εκ. ευρώ, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη προμήθεια μαγνητικών και αξονικών τομογράφων, ψηφιακών μαστογράφων και άλλων μηχανημάτων τεχνολογίας αιχμής όπως ο Cyber-Knife στο ΓΝ Νίκαιας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την 1η και 2η ΔΥΠΕ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από ίδιους πόρους (40,6 εκατομμύρια ευρώ), τα νοσοκομεία όλης της Αττικής θα ενισχυθούν με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».

Χαρακτηριστικά ανάμεσα στα άλλα, η τοποθέτηση μαγνητικών και αξονικών τομογράφων, ψηφιακών μαστογράφων αλλά και μηχανημάτων τεχνολογίας αιχμής όπως το Cyber-Knife στο ΓΝ Νίκαιας έρχονται όχι μόνο να καλύψουν υπαρκτά κενά αλλά και να αναβαθμίσουν ποιοτικά τα Νοσοκομεία της Αττικής. Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των Μνημονίων, το Υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία μπορεί να στηριχθεί αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση και όχι η νεοφιλελεύθερη εμμονή της μετακύλισης της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Το έτος 2018 θα αποτελέσει έτος καμπής για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μακριά από την παρακμή στην οποία είχε υποπέσει την πρώτη πενταετία των Μνημονίων.

Επισυνάπτεται ο αναλυτικός πίνακας των νέων μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής:πίνακας εξοπλισμού

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here