Υπ. Υγείας: Fake news οι ακατάλληλες μάσκες στο Σωτηρία-Γιατροί: Οι κωδικοί διαφέρουν-Να το πουν εγγράφως-Εσείς διασπείρετε fake news

Ως fake newc διαψεύδει ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοθανάσης την καταγγελία νοσοκομειακών γιατρών του Σωτηρία και της Ομοσπονδίας νοσκομειακών γιατρών, ότι δόθηκαν σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής κατά του κορωνοϊού, ακατάλληλες ιατρικές μάσκες. «Ο αριθμός που είναι κυκλωμένος στα δημοσιεύματα δεν αντιστοιχεί στον κωδικό της μάσκας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Απαντώντας ο γιατρός κ. Πανανικολάου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει χαρακτηριστικα σε ανάρτησή του:

Και λίγο νωρίτερα είχε γράψει:

Αλλη μια..οι γιατροί της πτέρυγας #COVID19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» (όχι … εγώ) αυτό ακριβώς λένε από το πρωί : πως ενώ ο κωδικός στην εξωτερική πλευρά του κουτιού παραπέμπει στις ΣΩΣΤΕΣ μάσκες (τύπου Ν95 – ffp2), αντίθετα ο κωδικός στο σελοφάν κάθε μάσκας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ παραπέμπει σε ΑΛΛΕΣ μάσκες μη ιατρικής χρήσης. Το διευκρίνησα αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση. Άρα λοιπόν κύριοι «κύκλοι του υπουργείου» ΕΣΕΙΣ διασπείρετε fake news απαντώντας με … υφάκι αυτό που ήδη ξέραμε, δλδ πως στην εξωτερική πλευρά του κουτιού οι κωδικοί είναι οι σωστοί. Άρα : το υπουργείο (όχι κάποιοι … «κύκλοι») να απαντήσουν επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως στους γιατρούς του «Σωτηρία», στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ ακριβώς όπως επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως απευθύνθηκαν προς το υπουργείο οι γιατροί του «Σωτηρία», η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ. Και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια.

H καταγγελία των γιατρών του Σωτηρία και της Ομοσπονδίας

Εδωσαν μη ιατρικές μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως … «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση» ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2» καταγγέλλει ο διευθυντής νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες.

 

Καταγγελία των γιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία» έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter o δρ. Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή νευροχειρούργο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έδωσαν μη ιατρικές μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως … «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση» μάσκες ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2″ στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο δρ. Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου αναφέρει σε έντονο ύφος “Αν η λαθροχειρία ήταν σε γνώση κάποιου αρμόδιου, αυτός πρέπει να πάει Φυλακή!.

Αν η λαθροχειρία δεν ήταν σε γνώση του αρμόδιου αυτός “ πρέπει να πάει σπίτι του με τι τις κλωτσιές” ως ανίκανος γιατί δεν ζήτησε από τους ίδιους τους γιατρούς που νοσηλεύουν περιστατικά COVID19 να ελέγξουν το υλικό πριν το διανείμει αλλά βασίστηκε στις αρλούμπες του Χαρδαλιά”.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους τονίζουν ότι σε περίπτωση που νοσήσουν ως αποτέλεσμα της χρήσης ακατάλληλου εξοπλισμού τότε θα κινηθούν νόμικά.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here