Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: Διατηρείται το 1,5% υπέρ Κινηματογράφου – Ψευδή τα δημοσιεύματα

Παραμένει η υποχρέωση των καναλιών να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% επί των διαφημιστικών εσόδων τους και του κύκλου εργασιών τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 8 του ν. 3905/2010, παραμένει σε ισχύ, τόσο για τα ιδιωτικά κανάλια ελεύθερης λήψης, όσο και για τα συνδρομητικά και την ΕΡΤ.

Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών αναφορικά με τη ψευδή και μη διασταυρωμένη είδηση σημερινών φύλλων εφημερίδων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όπου για πρώτη φορά παρέχονται επενδυτικά  κίνητρα για οπτικοακουστικές παραγωγές στη χώρα μας, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η

Το Υπουργείο με το παρόν νομοσχέδιο, στο πλαίσιο εκκαθάρισης ανενεργών διατάξεων, προβαίνει στην αυτονόητη κατάργηση της  διατάξεως της παρ. 24 του άρθρου 3 του ν. 2328/1995, η οποία είχε καταστεί ανενεργή, αφού παρέπεμπε στην παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 1866/1989 (όπου ορίζονταν προϋποθέσεις αδειοδότησης καναλιών), η οποία έχει ήδη καταργηθεί από το 2010 και συγκεκριμένα με το άρθρο 50 περ. ε’ του Ν.3905/2010.

Συνεπώς τα σχετικά αναφερόμενα στο δημοσιεύματα είναι παντελώς ανυπόστατα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την υποβάθμιση της αξίας και του έργου που αναμένεται να επιτελέσει το παρόν νομοσχέδιο στο χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here