Υπ. Ναυτιλίας σε Τουρκία: Διάλογος για τα τουριστικά σκάφη αλλά με τήρηση της νομιμότητας

Η ομαλή ροή τουριστικών, επιβατηγών και εμπορικών πλοίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει θετικές συνέπειες, τόσο για την οικονομία των δύο χωρών όσο και για την επικοινωνία μεταξύ των λαών τους», αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή δημοσιεύματα περί δυνητικών προβλημάτων στις θαλάσσιες συνδέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Παράλληλα σημειώνει ότι παραμένει ανοιχτό σε διάλογο με την Τουρκία για την αμοιβαίως επωφελή ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αφενός η ελληνική νομοθεσία για την πάταξη παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών και αφετέρου η διεθνής και ενωσιακή νομοθεσία για την επιθεώρηση πλοίων (Έλεγχος Κράτους Λιμένα – Port State Control).

Το υπουργείο ναυτιλίας, προέβη στην ανακοίνωση αυτή, καθώς ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, απαγόρευσε σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία έχουν γραμμές, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση ήταν αντίποινα της Αγκυρας για τις κατασχέσεις από τις ελληνικές αρχές,  τουρκικών πλοίων που παραβίαζαν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.

Σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη απόφαση ούτε τα ελληνικά τουριστικά πλοία δεν θα μπορούν να προσεγγίζουν τα λιμάνια της Τουρκίας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here