Υπ. Εργασίας: Καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, συμπληρώνοντας πως σχετικά δημοσιεύματα παραποιούν την αλήθεια και πως στόχος παραμένει ο κύριος όγκος τους να εκκαθαριστεί έως το τέλος του χρόνου.

Το υπουργείο Εργασίας εξηγεί ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση της 28ης Ιουνίου, για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αυξάνεται η έκτακτη επιχορήγηση που διατίθεται από το δανειακό πρόγραμμα για τον σκοπό αυτό.

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «στα 860 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί, προστίθενται 325 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, επεκτείνεται από τις 31/10/2017 στις 30/06/2018 ο χρόνος που αυτά τα χρήματα είναι διαθέσιμα για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης».

Με αφορμή τα παραπάνω το υπουργείο σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «ο χρόνος που τα επιπλέον χρήματα είναι διαθέσιμα δεν σημαίνει και παράταση του χρονοδιαγράμματος για την εκκαθάριση των συντάξεων». Επίσης, συμπληρώνει, δεν σημαίνει απώλεια χρημάτων και επιπλέον κόστος για τον προϋπολογισμό.

Καταλήγοντας, στρέφει τα πυρά του στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «τα κόμματα που ευθύνονται για την τεράστια συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων στα ασφαλιστικά ταμεία και είχαν βάλει σε τροχιά χρεοκοπίας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, είναι πρόκληση να μιλούν για ανικανότητα και αδράνεια».

Το υπουργείο απάντησε σε δημοσιεύματα, τα οποία θέλουν -με αφορμή την πρόσφατη ΚΥΑ-  τις εκκρεμείς συντάξεις να παραμείνουν σε αναμονή έως τον Ιούνιο του 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here