Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ εμμένει στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας-Ο Κυρανάκης θαυμάζει το 12ωρο που θέσπισε η Αυστρία!

Για εμμονή της ΝΔ στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας,»η οποία δεν κρύβεται» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του σχολιάζοντας δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρανάκη.

Όπως αναφέρει το υπ.Εργασίας στην ανακοίνωση του «μετά τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε το 8ωρο ξεπερασμένο, ήρθε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια το θαυμασμό του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η κυβέρνηση της Αυστρίας.

Σε αυτή τη δήλωση αποτυπώνεται γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας,συνεχίζει το υπουργείο.

Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιτίθεται στην επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην υπερίσχυσή τους έναντι των ατομικών και επιχειρησιακών και «συνεχίζει να ξεδιπλώνει τις ακραία νεοφιλελεύθερες αρετές του».

Τέλος,με σκωπτικό ύφος αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.»Το ανησυχητικό είναι ότι η μέρα έχει άλλες 12 ώρες και η ΝΔ δεν έχει ακόμα μιλήσει γι’ αυτές. Το καθησυχαστικό είναι ότι η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση».

Οι δηλώσεις Κυρανάκη

Στη προσπάθεια του να εγκαλέσει την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για την ανεργία των νέων, ο κ. Κυρανάκης έφερε ως παράδειγμα την Αυστρία, τονίζοντας πως «στην Αυστρία τουλάχιστον πληρώνονται το 12ωρο».

Η αποστροφή αυτή έρχεται σε συνέχεια των όσων έχει πει ο κ. Μητσοτάκης περί «ξεπερασμένου κλασσικού 8ώρου», της αντίθεσής του στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς» και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναβεβαιώνοντας την αντίθεση της ΝΔ για την επαναφορά της κανονικότητας στην αγορά εργασίας και της ταύτισής της με τον ΣΕΒ και το ΔΝΤ, το οποίο εκ νέου εξέφρασε την αντίθεσή του στις επικείμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here