Υπ. Εργασίας: Απόλυτα ψευδή τα περί μεγάλων διαφορών σε παλιές και νέες συντάξεις-Στο 96% η αναπλήρωση μισθού από τη σύνταξη το 2030

Απόλυτα ψευδή είναι τα παραδείγματα που επιστρατεύονται από μερίδα του Τύπου προκειμένου να αναδείξουν μεγάλες διαφορές μεταξύ «παλιών» και νέων συντάξεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, το υπουργείο τονίζει ότι η όλη επιχείρηση τρομοκράτησης των συνταξιούχων «πέφτει στο κενό, αφού με τον Ν. 4387/16 αποκαταστάθηκε η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και οι μέσες συντάξεις που απονέμονται σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται». Επίσης, το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού (το 2030) από τη σύνταξη (εθνική, ανταποδοτική και επικουρική) για 40 έτη ασφάλισης θα είναι 96%».

Όπως αναλυτικά, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας:

1. Προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν επιλεκτικά παραδείγματα ψευδών διαφορών μεταξύ των «νέων» συντάξεων με βάση τον Ν. 4387/16 και των «παλιών» συντάξεων. Συντάξεις που απονέμονταν πριν από τις περικοπές της περιόδου 2010- 2014 και πριν από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη χώρα και το ασφαλιστικό οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

2. Καμία λίστα συντάξεων δεν υπάρχει από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ με τα ποσά συντάξεων τα οποία εμφανίζονται. Καμία σύνταξη γήρατος των 200 ευρώ δεν υπάρχει, καθώς προβλέπεται η καταβολή εθνικής σύνταξης 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και 345 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης, στην οποία θα προστίθεται το ανταποδοτικό μέρος μέσω των εισφορών που έχει καταβάλει.

3. Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η αναλογία της μέσης σύνταξης προς τον μέσο μισθό το 2030 θα αντιστοιχεί στο 67%, ο μέσος συντάξιμος μισθός θα έχει αυξηθεί κατά 26,1% και το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη (εθνική, ανταποδοτική και επικουρική) για 40 έτη ασφάλισης θα είναι 96%. Άλλωστε, οι καταβαλλόμενες συντάξεις μετά το 2022 θα έχουν ετήσια αύξηση πάνω από 2% με βάση την πρόβλεψη του Ν.4387/16 για τον μηχανισμό αναπροσαρμογής των συντάξεων βάσει των εξελίξεων στην οικονομία. Διασφαλίζονται και η ανταποδοτικότητα και η επάρκεια των συντάξεων.

«Όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν διαφορετική εικόνα είναι προφανές ότι εξυπηρετούν το γνωστό σχέδιο της Ν.Δ. να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής, οδηγώντας σε πλήρη καταβαράθρωση τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here