Υπ. Εργασίας: Αυξημένη εισπραξιμότητα και πλεόνασμα το α΄τρίμηνο στον ΕΦΚΑ

«Για πολλοστή φορά σήμερα μερίδα του Τύπου επιμένει να παρουσιάζει μία στρεβλή εικόνα της πορείας των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αγνοώντας ακόμη και τα επίσημα στοιχεία», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και προσθέτει:

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε εκ νέου τα εξής:

α) Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων σε λίγους μόλις μήνες, ενώ αντίστοιχα εγχειρήματα στο εξωτερικό ολοκληρώνονται σε διάστημα αρκετών ετών, η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 60%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων ετών.

β) Η αυξημένη εισπραξιμότητα έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 να παρουσιάζει πραγματικό πλεόνασμα 100 εκ. ευρώ περίπου, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκ. ευρώ.

γ) Στον υπολογισμό των στοιχείων αυτών συμπεριλαμβάνονται οι αποδόσεις των υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τρίτους (ΕΟΠΥΥ κλπ.). Επομένως, αναφορές του Τύπου περί »πλασματικού πλεονάσματος» είναι είτε προϊόν κακής πληροφόρησης είτε σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here