Γιούνκερ: Συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών μέχρι αρχές Ιουνίου

Νέο μήνυμα για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Την προσωπική του εμπλοκή στις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας παραδέχθηκε σήμερα  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας από το Στρασβούργο στο Bloomberg, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πως έχει καταρτίσει συμβιβαστικό σχέδιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας.

Σε ερώτηση για το εάν είναι αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ναι, προς τα τέλη Μαΐου -αρχές Ιουνίου».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν διευκρίνισε πως η Σύνοδο Κορυφής της Λετονίας δεν πραγματοποιείται για την Ελλάδα, αλλά είπε πως θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here