«Υιοθετήστε δασκάλους» λέει ο δήμαρχος Σαντορίνης για τους άστεγους εκπαιδευτικούς

Ο δήμαρχος Σαντορίνης απελπισμένος με το πρόβλημα στέγασης όσων παίρνουν μεταθέσεις  για εκεί και  μένουν στο δρόμο (λόγω των απλησίαστων ενοικίων που ζητούν οι ντόπιοι) έκανε έκκληση στους Σαντορινιους να φιλοξενήσουν έστω και για λίγο εκπαιδευτικους ή πυροσβέστες που αναζητούν στέγη

Οσοι έχουν πάρει μετάθεση για εκεί (αστυνομικοι, γιατροι, πυροσβέστες και τώρα εκπαιδευτικοί) δεν μπορουν να πληρώσουν τα υπέρογκα ενοίκια και υπάρχουν άτομα που μένουν σε υπνόσακους.

Τα λιγα ακινητα που διαθέτει ο δήμος τα έχει διαθέσει για τη στέγαση των γιατρών

Ο δήμαρχος είπε ότι χρειάστηκε να παρακαλέσει ξενοδόχο για ζεύγος εκπαιδευτικων με μωρό και βρηκε δωμάτιο μέχρι την Παρασκευή -μετά θα πρέπει να αναζητήσει άλλη λύση

«Οι δημαρχοι ειμαστε οι σάκοι του μποξ», είπε ο Νικολαος Ζώρζος, καθώς όλοι περιμενουν λύσεις από το δήμο

Το πρόβλημα ειναι δισεπίλυτο, γιατί

  • οι νησιώτες περιμένουν να ζήσουν από τον τουρισμο και κατά συνέπεια  τα ενοίκια που ζητουν ειναι υψηλά. Δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να ενοικιάσουν φθηνοτερα, ακόμα και στο δάσκαλο του παιδιού τους ή στο γιατρο του κέντρου υγείας, επειδή αυτό είναι το εισόδημά τους και η επιβίωσή τους.
  • Ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επιδοτεί τα ενοικια όσων παίρνουν μετάθεση, γιατί αυτή η επιδότηση στο κάτω-κατω βγαινει από την τσέπη εκεινων που…. δεν νοικιάζουν φτηνά τα σπίτια τους, δηλαδή από την ίδια τσέπη, των ντόπιων.
  • Οσοι πάλι παιρνουν μετάθεση για εκεί, περιμένουν κάποιες τιμές συμβατές με το μισθό τους και μάλιστα συχνά αναγκάζονται να πληρώνουν δυο ενοίκια, ενα στον τόπο μετάθεσης και ένα στην «βάση» τους, αφού εκεί που μετατίθενται μπορει να μείνουν για λίγο ή επειδή π.χ.ο|η συζυγος και τα παιδιά πρέπει να μεινουν «πίσω», στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Αλλοι γρινιάζουν ότι στον ιδιωτικό τομέα όποιος πάει να δουλέψει σε νησί, πληρώνει το νοίκι από την τσέπη του και για ποιο λόγο να πριμοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που παιρνουν μεταθέσεις.

Το πρόβλημα ειναι οξυτερο σε νησιά με έντονο τουρισμό όπως η Σαντορίνη και η Μυκονος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here