Ξυλοκοπήθηκε στα Εξάρχεια δημοσιογράφος του σταθμού «Στο Κόκκινο»

Τρεις άγνωστοι άνδρες ξυλοκοπησαν στα Εξάρχεια χτες το βράδυ τον δημοσιογράφο και φωτογράφο Παντελή Νταβανέλο, που εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο Παντελής Νταβανέλος δέχτηκε την επίθεση ενώ έκανε βόλτα στη Στουρνάρη

Υπέστη μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι και μώλωπες.

Οι συνάδελφοί του εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Παντελή Νταβανέλο

«Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συναδελφο μας Παντελή Νταβανέλο που τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς διέσχιζε την οδό Στουρνάρη δέχτηκε απρόκλητη και αναίτια επίθεση από 3 άτομα. Τα άτομα αυτά τον γρονθοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι του, οίδημα στο μάτι και μώλωπες στο πρόσωπο του. Οι εργαζόμενοι «στο Κόκκινο» καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τονίζουμε ότι ανάλογες ενέργειες στοχοποιουν και χαρακτηρίζουν μόνο αυτούς που τις διαπράττουν και αυτούς που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη απ’ αυτές.»

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και ο Γιάννης Μοίρας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής στην Π.Ε. Πειραιά και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Η άγρια ομαδική επίθεση εις βάρος του Παντελή Νταβανέλου, εργαζόμενου στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», γνωστού Πειραιώτη ακτιβιστή και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, από αγνώστους Σάββατο βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, πέρα από μία απρόκλητη πράξη βίας την οποία καταδικάζω με αποτροπιασμό, αποτελεί και εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι τα χτυπήματα είχαν στόχο το κεφάλι του θύματος. Οι αρχές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσο είναι δυνατό προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των δραστών, αποκαλύπτοντας έτσι την προέλευση και τα κίνητρά τους, τα οποία όλοι μας υποψιαζόμαστε. Εύχομαι στον Παντελή περαστικά και γρήγορη επιστροφή στους κοινούς μας αγώνες. Οι δράστες, να ξέρουν ότι δεν είναι ένας και μόνος ο Παντελής, αλλά είμαστε πολλοί. Μαζί, γύρω και δίπλα του. Η βία και ο φασισμός τους, δεν μας πτοούν ούτε μας φοβίζουν, αλλά μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here