Ξύλο αντί για συνεδρίαση στη ΓΣΕΕ

Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο όπου θα γινόταν συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ, η οποία κατόπιν των επεισοδίων αναβληθηκε

Μέλη της Συνομοσπονδίας άρχισαν να αλληλοβρίζονται και τελικά ήρθαν στα χέρια.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, «να αποχωρήσουν οι εργοδότες από την αίθουσα, για να προχωρήσει η διαδικασία».

Από πλευράς ΓΣΕΕ γίνεται λόγος για τραμπούκικες μεθόδους από πλευράς του Πανεργατικού Μετώπου, ενώ το ΠΑΜΕ κατηγορεί τη Συνομοσπονδία ότι έφερε μπράβους σε ακόμη μια διαδικασία.

Τα σημερινά γεγονότα έρχονται λίγες ημέρες μόνο μετά τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα, με τα άγρια επεισόδια και προκάλεσαν τη ματαίωση του 37ου συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επιμένουν ότι πολλοί σύνεδροι είναι νόθοι, άλλος είναι πρόεδρος σε ανώνυμη εταιρεία, άλλοι είναι διευθυντικά στελέχη σε επιχειρήσεις και έχει κάνει και εξώδικο για εκπροσώπους της εργοδοσίας που έχουν καταφέρει να εκλεγούν με νόθες διαδικασίες ως εκπρόσωποι εργαζομένων σε «σωματεία σφραγίδες». Η ΓΣΕΕ από πλευράς της θεωρεί ότι όσοι έχουν εκλεγεί νόμιμα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής και αρνείται ότι έχουν κατά τόπους ακολουθηθεί παράδοξες ψηφοφορίες για να αλλοιωθεί η «σύσταση» της Ολομέλειας.

Η Φωφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Γιάννη Παναγόπουλο κσι δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής «καταδικάζει απόλυτα τις πράξεις βίας, με τις οποίες συγκεκριμένη παράταξη (το ΠΑΜΕ), παρεμπόδισε την διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας τον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια, στην κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here