Χρυσόγονος: Δεδομένος ο σεβασμός μου στις συλλογικές αποφάσεις

Με νέα δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, αναφέρει ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος και δεσμεύεται από αυτές. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση από τον κ. Χρυσόγονο, επιστολής που είχε στείλει στον πρωθυπουργό στις 19 Μαρτίου 2015, και στην οποία προέβλεπε τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις. 

Η νέα δήλωση του κ. Χρυσόγονου έχει ως εξής:

Σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου Τύπου με το οποίο δημοσιοποίησα την από 19.3.2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, προσθέτω ότι αυτό αποτελεί άσκηση του κατά το άρθρο 5 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώματός μου για έκφραση προσωπικής άποψης και δε θίγει -ούτε θα μπορούσε άλλωστε- το σεβασμό μου στις αποφάσεις του κόμματος που λαμβάνονται με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες κατά το άρθρο 2 του ίδιου Καταστατικού και τη δέσμευσή μου από αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θεωρητικός αναστοχασμός: Σε τί εξυπηρετεί, άραγε, η δημοσιοποίηση της επιστολής ενός πολιτικού και κομματικού στελέχους από τον ίδιο; Κατάθεση της εμβριθούς πολιτικής ανάγνωσης των συνθηκών, συγκριτική διαφορά ορθότερης προσωπικής εκτίμησης της κατάστασης; Σε ένα δημοκρατικό και πολυφωνικό κόμμα μπορεί να επιτρέπεται η έκφραση προσωπικής άποψης μέσα στα όργανα, αλλά δεν πρέπει να δημοσιοποιείς την προ διμήνου κατατεθείσα άποψη σε μια τέτοια στιγμή, αν δεν θέλεις να δηλώσεις «προσωπική διαφοροποίηση» (α, εγώ αλλιώς φρονώ!), «πολιτική προφητικότητα» (είδες που σου τα έλεγα, πιτσιρίκο;) ή απλώς «δημοσιότητα εκ του περισσού». Εξάλλου, η έκφραση «Δεν θίγει το σεβασμό μου στις -συλλογικές- αποφάσεις» έχει λάθος ρήμα (θίγω). Ίσως να γίνει κατανοητή η σημασία του αναστοχαστικού σχολίου μου, αν επιλεγόταν το ορθότερο ρήμα: εκθέτει, υποβαθμίζει, αναιρεί κτλ. Σαφώς η έκφραση της διαφορετικής γνώμης είναι σεβαστή και τιμητέα, αλλά η δημοσιοποίησή της μπορεί ίσως σε ένα βαθμό να θεωρηθεί (ευλόγως) ότι κάπως αναιρεί, εκθέτει ή υποβαθμίζει το σεβασμό σε αυτές τις συλλογικές αποφάσεις. Αλλά, δεν είμαι πολιτικός και δεν γνωρίζω καλά να ερμηνεύω αυτές τις ενέργειες και ζητώ συγγνώμη για τον χρόνο των αναγνωστών μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here