Χριστοδουλοπούλου: 2.500 θέσεις φιλοξενίας για πρόσφυγες έως το 2015

ΦΩΤΟ: IN TIME

Τη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες έως τα τέλη του 2015 προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας  στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποχρεούταν να έχει φτιάξει μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014, δυόμισι χιλιάδες θέσεις ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες, που δεν έπραξε. Για αυτό υποσχεθήκαμε εμείς στην πρώτη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ, τον Μάρτιο του 2015, πως θα τις δημιουργήσουμε ως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα εγκρίθηκε πριν από 10 ημέρες και ήδη γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευσή του. ΄

Τα συγκεκριμένα κονδύλια θα διατεθούν για ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο και για να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες ασύλου, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει.

Αναφερόμενη στη συνολική  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των 474 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα, είπε ότι  τα 260 εκ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τα υπόλοιπα 215 εκ. από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) και αφορούν άλλα υπουργεία.

«Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό» σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «οι ανάγκες είναι επείγουσες, επιτακτικές και πάρα πολλές». Η προηγούμενη κυβέρνηση, συνέχισε, έπρεπε να είχε υποβάλει το αίτημα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον Οκτώβριο του 2014. Δεν το έκανε και υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε εμείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here