Χριστοδουλοπούλου: Οι πρόσφυγες να επιμεριστούν σε όλη τη διεθνή κοινότητα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνουμε στην παρούσα χρονική συγκυρία, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Πρέβλεψε μάλιστα ότι αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διεθνές, ούτε καν ευρωπαϊκό, δήλωσε η Τ. Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε ότι ο καταμερισμός προσφύγων και μεταναστών πρέπει να γίνει σε όλη τη διεθνή κοινότητα.

Τόνισε ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των ροών αυτών τους τελευταίους μήνες, κατέρρευσαν εν τοις πράγμασι οι Συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ , Δουβλίνο ΙΙΙ και η Σύμβαση Σέγκεν, σημειώνοντας ότι -σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία- στη Γερμανία μέχρι στιγμής έχουν μπει 350.000 άνθρωποι και στην Αυστρία 180.000. «Αυτοί δεν φυλάνε τα σύνορά τους; ‘Η τους έκαναν νεύμα «Ελάτε»;» σημείωσε και χαιρέτισε τις προχθεσινές δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο ευρώ, υπάρχει και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ανέφερε ότι τα 472 εκατ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση επτά χρόνων δεκάδων δράσεων που έχει ήδη καταθέσει η κυβέρνηση. Την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων 30 εκατ. ευρώ., ενώ έχουν ήδη εκταμιευθεί 2,7 εκατ. ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής στην Κω και στη Λέρο, για προμήθειες και κάλυψη άλλων αναγκών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here