Χρυσή Αυγή:Αποφυλακίστηκαν ο βουλευτής Κούζηλος και ο πυρηνάρχης Πατέλης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Αποφυλακίστηκαν με βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας δύο από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης δικογραφίας για την αιματηρή δράση της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για τον βουλευτή του κόμματος και κατηγορούμενο για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Κούζηλο και τον Πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Πλέον στις φυλακές από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μόνο ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ενώ είχε αποφυλακιστεί, οδηγήθηκε προ ενός και πλέον μηνός εκ νέου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.
Σύμφωνα με το υπ΄αριθμόν 1338/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, διατάχθηκε η αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής που διαμένει, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής παράδοσης του διαβατηρίου του, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και της μη συμμετοχής σε κάθε είδους εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός των γραφείων αυτής σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στο Κοινοβούλιο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
Εντός του Αυγούστου, με άλλο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατάχθηκε και η αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη. Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 1330/2015 βούλευμα επέβαλε στον Πυρηνάρχη της Νίκαιας και κατηγορούμενο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μηνα στο ΑΤ της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της μη απομάκρυνησης από τον νόμο Αττικής και της μη χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here