Χρέος, αξιολόγηση, επενδύσεις συζήτησαν Δραγασάκης-Αμερικανό πρέσβης

Τα φλέγοντα ζητήματα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και της προσέλκυσης επενδύσεων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, τέθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Θεσμούς, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του Προγράμματος, όπως και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος και δρομολόγηση των μέτρων που αφορούν στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την έξοδο στις αγορές το 2017.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του χρέους προτεραιότητες της Κυβέρνησης αποτελούν η ανάπτυξη της οικονομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και η προσέλκυση επενδύσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here