Γ. Χουλιαράκης: Στόχος η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος καi της οικονομίας

Η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας αποτελούν τις προτεραιότητες του νέου, υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας  τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός, μιλώντας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, έκανε ειδική αναφορά στην «κρίσιμη συμβολή» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις διαπραγματεύσεις αλλά και στην εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας στην οικονομία.

«Αποδέχθηκα αυτήν τη θέση προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος», είπε, παραδέχθηκε ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ύφεσης, και εξέφρασε την ελπίδα «να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital controls».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι  η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί ως επιτυχής, εφόσον οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από της προηγούμενης, με στόχο να κατανεμηθεί το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την ψήφιση των μνημονίων, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός  Ευκλ. Τσακαλώτος αφού αστειεύθηκε στην αρχή λέγοντας ότι επιτέλους θα διαπιστώσετε ότι ο Χουλιαράκης δεν είναι φανταστικό αλλά υπαρκτό πρόσωπο, τον ευχαρίστησε και διαβεβαίωσε ότι «δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για το στίγμα του πώς είναι μια άλλη διακυβέρνηση». «Είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της» συμπλήρωσε.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος συνεχίζει ως υπηρεσιακός, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here