Χωρίς νέα προαπαιτούμενα μέχρι στιγμής, οι fast track διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Με διαδικασίες fast track και χωρίς να έχει τεθεί, προς ώρας, από τους εκπροσώπους των θεσμών, ζήτημα νέων προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δανειακή συμφωνία, συνεχίζονται οι οι διαπραγματεύσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων με μέλη διαφόρων τεχνικών κλιμακίων. 

Aυτά ισχυρίζονται τουλάχιστον ελληνικές πηγές των συνομιλιών οι οποίες αποσαφήνιζαν επίσης ότι:

* Δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

* Στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει “follow up” το Σαββατοκύριακο.

* Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων θεσμών. Δηλαδή οι:

– Ντέκλαν Κοστέλο [ΕΕ]

– Ράσμους Ρέφερ [ΕΚΤ]

– Νίκολα Τζιαμαρόλι [ESΜ] και

– Ντέλια Βελκουλέσκου [ΔΝΤ]

Οι ελληνικές κυβερνητικές  επέμειναν επίσης ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12.07.2015], ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here