Ποιές χώρες καθηλώνουν το Boeing 737 Max 8 – Τι αφορά στην Ελλάδα

Η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία, οδήγησε πολλές χώρες και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων.

Πιο αναλυτικά, χώρες που απαγορεύουν στις εταιρείες τους να πετούν πλέον τα Boeing 737 Max 8 είναι οι εξής:

Η πρώτη χώρα που καθήλωσε τα Boeing 737 Max, ήταν η Αιθιοπία (έχει δυο) και αμέσως μετά η Κινα (εχει 15). Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που διαθέτουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους είναι οι Air China, η Hainan Airlines και η Shanghai Airlines. Η Κινα πάντως έχει και δικούς της, ανταγωνιστικούς λόγους να τα καθηλώνει.

Ακολούθησε η Ινδονησία (έχουν τέτοια σκάφη η Lion Air και η Garuda).

Εν συνεχεία την ίδια απόφαση πήρε η Νότια Κορέα (έχει τέτοια αεροσκάφη η εταιρεία Easter).

Παρόμοια απόφαση πήρε και η Μογγολία που έχει ένα (της Mongolian Airlines)

Επίσης νωρίτερα είχαν πάρει την ίδια απόφαση οι νήσοι Κέιμαν που ανήκουν στη Βρετανικη Κοινοπολιτεία και η Νότιος Αφρική.

Πολλές εταιρείες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Boeing 737 MAX 8 (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) και είναι οι:

Norwegian (Νορβηγία), Air Italy (Ιταλία), Icelandair (Ισλανδία), Southwest (ΗΠΑ), American Airlines (ΗΠΑ), S7 Airlines (Ρωσία), Turkish Airlines (Τουρκία), Air Canada (Καναδάς), Westjet (Καναδάς), Aeromexico (Μεξικό), Aerolinas Argentinas (Αργεντινή), GOL Airlines (Βραζιλία), SilkAir (Σιγκαπούρη), Spicejet (Ινδία), Jet Airways (Ινδία), flydubai (Ντουμπάι), LOT (Πολωνία), TUIfly, Air Shuttle (8), η Smartwings (7), η Oman Air (5) και η Air Maroc (1).

Κάποιες απο τις ανωτέρω εταιρείες έχουν πτήσεις και προς Αθήνα, όχι απαραιτήτως με αυτό το αεροσκάφος (που είναι πιο μακρύ, περισσοτέρων θέσεων και πιο οικονομικό). Οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορουν να ρωτούν όταν κλείνουν θέση, με ποιο τύπο αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί η πτήση τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here