Ξήλωσαν (ενάμισι μήνα μετά την καταγγελία) τον διοικητή του Πόρου επειδή δεν έκανε ελέγχους

Την απομάκρυνση του διοικητή του αστυνομικού τμήμα Πόρου, αποφάσισε κατόπιν εορτής το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από τις συνεντεύξεις του δήμαρχου του νησιού, για μειωμένους ελέγχους, σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα του ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασαν τα 30 με αποτέλεσμα να επιβληθεί λοκντάουν.

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικατασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Κατόπιν εορτής η «ευαισθητοποίηση»

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει χτες στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, και είχε δοθεί τρόπον τινά η «γραμμή» προς τους αστυνομικούς να μην παρεμβαίνουν για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα διασκέδασης ‘ή εστίασης. Ο δήμαρχος είχε κάνει καταγγελίες γραπτές εδώ και ενάμισι μήνα, αλλά κώφευε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο διοικητής απομακρύνθηκε μόλις χτες, επειδή η δημοτική αρχή έδωσε δημοσιότητα στο θέμα με συνεντεύξεις.

Ο δήμαρχος μάλιστα είπε ότι επιχειρηματίες και αστυνομία έδειχναν «ομοψυχία» προς το επίμαχο θέμα και ότι αναγκαζόταν «να κάνει τον κακό» ο δήμος, που δεν διαθέτει καν δημοτική αστυνομία. Οταν μάλιστα πίεσε πολύ την τοπική αστυνομία, «για να με εκδικηθούν και να μην έχω «πάτημα» τρόπον τινά, άρχισαν να κάνουν ελέγχους για σαχλαμάρες, κάτι αγορανομικές παραβάσεις, ή απλά κατέγραφαν ότι κάποιος είχε πέντε-δέκα τραπέζια παραπάνω και δεν επέβαλαν κανένα πρόστιμο ούτε έβαζαν λουκέτο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερήμωσε το νησί

Ο Πόρος από χτες (λόγω του τοπικού μερικού lockdown) έχει ερημώσει σύμφωνα. Εκλεισαν καφετέριες και μπαρ και εγκαταλείπουν το νησί ακόμα και σκάφη που ελλιμενίζονταν. Σχετικά με τον Πόρο πάντως η κα Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. Τα δύσκολα είναι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και γενικά σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here