Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα είπαν όχι στη λιτότητα που προωθούν κέντρα της ευρωζώνης

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI( Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενα 24ωρο πριν  το κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες,  χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε  στο Σύνταγμα  προκειμένου να δηλώσει τη στήριξη του στην  κυβέρνηση για να αντισταθεί στη λιτότητα που προωθούν κέντρα της ευρωζώνης. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τ α συνδικάτα  που κάλεσαν τον ελληνικό λαό να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, ένα μήνυμα αντίστασης  στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι:
Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων. Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, κι από το Όσλο ως τη Βιέννη, η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη. Οι ευρωπαϊκοί λαοί το κατανοούν, και για αυτό ξεσηκώνονται.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας έτσι ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, διαλύοντας φόβους, μισαλλοδοξίες, γκρεμίζοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, απαντώντας σε εκβιασμούς, τιμώντας, έτσι, τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης.

 

boylh kyriakh

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here