Η Χίλαρι έγραψε ιστορία-Δια βοής ανακηρύχθηκε επισήμως πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Η Χίλαρι Κλίντον ανακηρύχθηκε και επίσημα από το Συνέδριο των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, γράφοντας ιστορία στην αμερικανική πολιτική, ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια μεγάλου κόμματος για τη προεδρία.

Γι αυτό και η ίδια μόλις ανακηρύχθηκε επισήμως υποψήφια, έγραψε στο τουίτερ μία μόνο λέξη: Ιστορία

Είχε προηγηθεί μιά πρωτοφανής επίδειξη ενότητας του κόμματος, μετά την τραυματική εμπειρία της διαρροής 19.000 μειλ της Εθνικής εκλογικής επιτροπής του κόμματος, τα οποία υπονόμευαν με σχόλια και παρατηρήσεις την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς.

Ο τελευταίος, σε μιά σαφή προσπάθεια αποκατάστασης της ενότητας, μετά και την επίσημη συγνωμη της εκλογικής επιτροπής προς τον ίδιο και την δέσμευση ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, ζητησε από το συνέδριο να μην μετρηθούν οι ψήφοι αλλά να ακρυχθεί υποψήφια δια βοής, πράγμα που έγινε.

Η Χίλαρι Κλίντον, ήταν και είναι η εκλεκτή του αμερικανικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου αλλά και της θεσμικής γραφειοκρατίας του Δημοκρατικού Κόμματος.  Η Χίλαρι Κλίντον είναι μια καθαρά συστημική πολιτικός και κατάλληλη πρόεδρος.

Σε αντίθεση με τον γερουσιαστή του Βέρμοντ, που σοσιαλίζει, έχει πολλές φιλεργατικές ιδέες και του έχει μπεί στο μυαλό μιά επαναστατική ιδέα: Να μεταμορφώσει την Αμερική.

Εχει επίσης κι ένα ακόμη πολύ σημαντικό ελάττωμα ο Μπέρνι Σαντερς: Δεν πηγαίνει σε εκδηλώσεις φορέων και ιδρυμάτων οικονομικής πολιτικής και δεν πληρώνεται γι αυτό.

Αυτη τη στιγμή είναι όμως περιζήτητος. Οχι ο ίδιος. Οι οπαδοί του, καθώς εκτός από την Χίλαρι, τους διεκδικεί και ο Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων, υποστηρίζοντας ότι ούτε ο ίδιος είναι ένας συστημικός υποψήφιος πρόεδρος. Ναι, μόνο που είναι άκρως λαικιστής, με φασίζουζες ιδέες και ακραίος ρατσιστής. Ισως τελικά να μην καταλαβαίνει ότι τον χωρίζει άβυσσος από την πολιτική ταυτότητα του Μπέρνι Σαντερς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here